fbpx

Már nem baj ha nincs gáz!

Nam baj ha nincs gáz

Ha valami nem úgy történik arra azt szoktuk mondani: GÁZ VAN! De, már NINCS! Ez volt az egyik feltétele ugyanis a nemsokára megjelenő otthonfelújítási programnak, amelyben az 1990 előtt épült házak fűtési és hőszigetelési beruházásaira lehet fordítani. A cél az ingatlanok energetikai korszerűsítése, a kevesebb káros anyag kibocsájtás és a kisebb energia felhasználásának érdekében.

Viszont ezzel az enyhítéssel jelentősen nőtt azok száma akik igényelni tudják ezt a fajta támogatást, hiszen a 108 milliárd forintos csak 20 ezer ingatlan felújítására elég.

Cégünknél már most elkezdjük a pályázati előregisztrációt, hogy a pályázat megjelenésének idején, már csak be kelljen nyújtani az előre elkészített pályázatokat, időt nyerve, hiszen jósolható a pályázatok nagy száma és a keretösszeg gyors kimerülése.

Előregisztráció! Regisztráljon most!

Mit lehet eddig tudni a támogatásról:

  • A támogatás összege legfeljebb 6 millió forint lehet. Ez két részből áll: egy vissza nem térítendő támogatásból és egy kamatmentes kölcsönből. A vissza nem térítendő támogatás a gyakorlatban a kölcsön összegét fogja csökkenteni.

  • A támogatott hitel futamideje legfeljebb 8 év lehet.

  • A vissza nem térítendő támogatás összege 2,5–3,5 millió forint között alakulhat. A pontos összeg az igénylő jövedelmétől és az adott járásban mért átlagkeresettől függ. Az eddigi információk alapján járásonként eltérő lehet a maximális összeg: a szegényebb régiókban nagyobb támogatás érhető el. Az új hírek alapján azonban az egyének jövedelme is számíthat, ám a pontos részletekre még várnunk kell.

  • Kizárólag 1990 előtt épült családi házak energetikai korszerűsítésére fordítható az összeg.

  • Az épület energiafelhasználásának legalább 30 százalékkal kell csökkennie a munkálatoknak köszönhetően. (Ezt energetikai tanúsítvánnyal szükséges alátámasztani.)

  • A támogatott munkálatok köre: nyílászárócsere, szigetelés, melegvíz-rendszer korszerűsítése, fűtési rendszer korszerűsítése.
0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza a shopba