fbpx

Augusztusi csúcs a napelemes energiatermelésben

Az augusztus 23-i naperőműtermelési adatok újabb rekordot döntöttek meg. Az ipari naperőművek negyedórás termelése meghaladta az összes korábbi mérést, elérve a 3334 megawattot (MW). Ez az érték közel 100 megawattal magasabb, mint a júliusi rekord volt (3238 MW), és több mint 600 megawattal meghaladja a tavaly mért legmagasabb adatot (2731 MW). A MAVIR adatai szerint ez a történelmi csúcs a nyár utolsó hónapjában lett elérve.

Lendületes növekedés folytatódik tovább....

Az elmúlt hetekben az ipari létesítmények termelése rekordközeliek voltak.

Az ipari, háztartási és saját célra termelő naperőművek összesen 7085 MW teljesítményt értek el augusztusban. Az idén a hazai napenergia kapacitás további 1 gigawattal nőtt.

Tavalyelőtt 21, tavaly pedig 28 ország tudott hasonló bővülést produkálni.

Magyarország a világon a harmadik, Európában pedig a második legmagasabb napenergia aránnyal rendelkezik a hazai áramtermelésben. Az EU-ban az időjárásfüggő megújuló kapacitás Magyarországon nőtt a harmadik legnagyobb arányban, 265 százalékkal.

A jövő a zöldenergiáé!

A Napenergia Plusz Program kulcsfontosságú szerepet játszott abban, hogy a családokat segítse a fenntartható energiaalternatívák felkarolásában a napelemek és energiatároló egységek kiépítésének támogatásával.

A nyári keretemelésnek is köszönhetően az eredetileg e célra szánt forrásmennyiségnél mostanáig közel 6 milliárd forinttal több támogatást, összesen 81,6 milliárd forintot ítéltek meg a sikeresen pályázó családoknak.

A korábban 2030-ra megcélzott 6000 MW napelemes összteljesítmény már idén tavaszra rendelkezésre állt. Ez a cél az ország elkötelezettségét mutatja be a megújuló energiaforrások előmozdítása és a fosszilis energiahordozóktól való függés csökkentése érdekében.

Az energiafenntarthatóság fokozása

Magyarország csökkenti szénlábnyomát és fokozza az energiafenntarthatóságot a tiszta és megújuló napenergiába való befektetéssel. Ez az energiaforrás enyhítheti az éghajlatváltozás hatását, miközben elősegíti a zöldebb és önellátó jövőt.

Általánosságban elmondható, hogy a Napenergia Plusz Program eredményei és a napenergia-kapacitás növelésére irányuló erőfeszítések pozitív előrelépést jelentenek egy sokkal fenntarthatóbb és környezetbarátabb energetikai ipar megteremtése felé Magyarországon.

Napelemes rendszer telepítésében gondolkodik?

A piacon fellelhető legújabb technológiájú, minőségi és megbízható termékeket kínálunk ügyfeleink számára, ez elmúlt évek során folyamatosan arra törekedtünk, hogy termékeink ár-érték aránya kiemelkedő legyen. Ha Ön is napelemes rendszerben gondolkodik, akkor töltse ki űrlapunkat vagy használja a megadott elérhetőségeinket:

Telefon: +36 20 420 9484
Email: sales@green-home.hu